Vitamin untuk Alahan Mengandung @ Morning Sickness

Picture source:  Google 
Bila disahkan mengandung, memang tak dapat nak digambarkan kegembiraan seorang bakal ibu. Cuma yang mungkin menghantui ibu-ibu ni ialah morning sickness atau mabuk ketika mengandung yang kadang-kadang  tak sanggup dihadapi saban hari. Saya sendiri memang mabuk teruk setiap kali mengandung dan biasanya mabuk yang teruk tu akan berlarutan hingga hampir 20 minggu. Tak boleh lupa pengalaman manis mabuk ni, saya alah pada bauan wangi dan bau tumisan masakan. Tak semena-mena semua bahan kat rumah tu ditukar kepada fragrance-free termasuk sabun, syampu, pencuci dan sebagainya. Minyak suamilah musuh ketat saya selama 4 bulan tu. Masak memang jarang-jarang sekali, jika saya ke dapur pun, masakan rebus-rebus jelah nampaknya...

Vitamin untuk Alahan Mengandung @ Morning Sickness


Kajian menunjukkan pengambilan vitamin B 6 (pyridoxine) boleh membantu dalam menangani masalah morning sickness ketika mengandung. Bukan itu sahaja, jika anda juga kaki mabuk di dalam kenderaan (heheheh) atau mabuk perjalanan (termasuk mabuk laut) pengambilan vitamin B 6 juga dapat mengurangkan masalah tersebut.

Dicadangkan, anda ambil pyridoxine pada dos tidak kurang 40 mg pada awal pagi bagi ibu mengandung @ sejam sebelum perjalanan bagi mabuk kenderaan untuk dapatkan kesan terbaik. Jika mabuk tidak berkurang dalam tempoh beberapa jam, ulang dos tersebut setiap 4 jam.

(source: Vitamins That Heal by H.K. Bakhru)

Makanan semulajadi yang kaya dengan Pyridoxine (vitamin B6)


Berikut adalah di antara makanan yang kaya dengan pyridoxine :
  1. Ubi Kentang
  2. Pisang
  3. Kekacang
  4. Daging merah
  5. Produk tenusu
  6. Telur
  7. Bayam
  8. Bijirin

Bagaimana Vitamin Shaklee boleh membantu morning sickness?


B-Complex Shaklee didatangkan dalam saiz 120 biji dalam setiap botol, mengandungi 67.5mg pyridoxine dalam setiap tablet. Pengambilan yang dicadangkan adalah dua biji sehari tetapi pengambilan sebiji tablet di awal pagi mungkin akan dapat meredakan masalah morning sickness. Produk ini sangat sesuai dimiliki oleh setiap keluarga kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan ibu mengandung, ia adalah nutrien asas yang diperlukan oleh semua orang!

Kenapa B Complex SHAKLEE berbeza dengan jenama lain ?


~ Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh pada kadar yang seimbang. Tidak semua tablet B Complex yang dijual di luar sana mengandungi kellapan-lapan jenis vitamin B ini dengan kadaran yang sepatutnya.
~ Mempunyai Sistem Penyerapan Bioaktif yang dipatenkan bagi meningkatkan penyerapan nutrien penting seperti asid folik . Ia sangat membantu tubuh kita menyerap nutrien lain seperti asid folik dari makanan kita.

Mahu tahu lebih lanjut @ membuat pesanan? Hubungi saya...

ZETI HAFIZA ZAKARIA
Shaklee Independent Distributor
ID : 854120
+6019 936 6681
bigsmilezone@gmail.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...